Επιστολή Σ.Δ.Α.Ε. προς Υπουργό Οικονομικών | Να ενταχθεί ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα που κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών, Σ.Δ.Α.Ε., με θέμα την “Παράλειψη συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή μας αφορά στην προκήρυξη – ανακοίνωση του νέου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τον COVID 19 με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID 19 στην Κεντρική Μακεδονία», το οποίο παρουσιάστηκε προσφάτως από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου. Μελετώντας τους επιλέξιμους Κ.Α.Δ. με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δε συμπεριλαμβάνεται στη νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεδομένου ότι στον κατάλογο των Κ.Α.Δ. συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις που επισήμως χαρακτηρίστηκαν «πληγείσες» από την κυβέρνηση, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών συμπεριλήφθηκε στα πληγέντα επαγγέλματα από το Υπουργείο σας. Πέραν όμως, των υφιστάμενων μέτρων, η πραγματικότητα είναι πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου, πλήγμα το οποίο έχει ακόμη και σήμερα σημαντικές συνέπειες.

Αυτό μάλιστα, έχει αποτυπωθεί και στις επίσημες στατιστικές μελέτες κλαδικών φορέων. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της ασφάλισης δε συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικά προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, γεγονός το οποίο σε συστηματική βάση αποτελεί συγκριτικό μειονέκτημα όσον αφορά στην πρόσβαση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε χρηματοοικονομικά και επενδυτικά εργαλεία. Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως να επιληφθείτε του θέματος, το οποίο είμαστε σίγουροι πως συνέβη από παράλειψη, και με παρέμβασή σας να ενταχθεί ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις, με τη βεβαιότητα ότι το αίτημά μας θα εισακουσθεί προκειμένου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να υποστηριχθεί οικονομικά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε.) Ο Πρόεδρος, Αριστείδης Βασιλειάδης Ο Γεν. Γραμματέας, Σταύρος Αθανασιάδης

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email